Print Options:

Przepis na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac

Wielkośćstandardowa ilośćCzas przygot.1 godzina 40 minutyCzas got.45 minutyCałkowity czas2 godziny 25 minuty

Przepis na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac

Składniki na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac
 150 ml woda
 250 ml jogurt naturalny 0%
 600 gram mąka z pełnego przemiału
 1,50 łyżeczka sól
 1,50 łyżeczka drożdże suche
Sposób przygotowania chlebu jogurtowego zgodnego z dietą Montignac
1

Rozpuść drożdże w letniej wodzie.

2

Dodaj do nich mąkę i 1,5 łyżeczki soli.

3

Wyrabiaj całość.

4

Przykryj ciasto ściereczką i zostaw na 45 min do momentu, gdy wyrośnie.

5

Po tym czasie ponownie wyrabiaj chwilę.

6

Przełóż do formy i pozostaw na 40 minut.

7

Do nagrzanego do 220 st. Celsjusza piekarnika umieść ciasto i piecz przez około 45 minut.

8

Ciasto gotowe.