Print Options:

Przepis na filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem

Wielkośćstandardowa ilośćCzas przygot.5 minutyCzas got.30 minutyCałkowity czas35 minuty

Chcąc urozmaicić obiad, można do filetów z kurczaka dodać pieczarki i ser. To dość kaloryczne danie, ale bardzo smaczne i proste w wykonaniu.

Przepis na filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem

Składniki na filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem
 2 szt. filet z kurczaka (pojedynczy)
 1 szt. cebula
 250 gram pieczarki
 150 gram ser żółty
 sól
 pieprz
Sposób przygotowania filetów z kurczaka z pieczarkami zapiekanych z serem
1

Wymyj, wysusz, pokrój kurczaka na kilka filetów. Rozbij je tłuczkiem.

2

Wyłóż kotlety na blaszce pokrytej papierem.

3

Na patelni podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę. Dosyp pokrojone pieczarki. Przypraw je solą oraz pieprzem.

4

Gdy się przestudzą posmaruj każdy kotlet odrobiną majonezu i dodaj pieczarki na wierzch mięsa.

5

Posyp pieczarki startym serem.

6

Włóż całość do piekarnika na około 30 minut. Zapiekaj w 180 st. Celsjusza.