Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami są w zasadzie potrawą uniwersalną. Można je podać na przyjęciu w tym na przyjęciu weselnym oraz każdego innego dnia.

Naleśniki
Mąkę wsyp do miski, dodaj jajka, mleko, wodę i sól. Wszystko zmiksuj. Ma wyjść gładkie ciasto. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni, najlepiej z cienkim dnem. Dobra jest patelnia naleśnikowa. Na drugą stronę przewracaj, gdy spód naleśnika jest już ładnie zrumieniony i ścięty.
Gdy naleśniki są już gotowe, możesz przygotować farsz.

Zacznij od pokrojenia kapusty. Później ją kilka razy przepłucz. Wrzuć ją do wrzątku i ugotuj do miękkości. Odciśnij dobrze wodę.

Pieczarki umyj , obierz ze skórki i drobno pokrój. Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z olejem razem z pieczarkami. Gdy wszystko jest już usmażone, dodaj kapustę i przyprawy.

Gotowy farsz nakładaj na naleśniki, zwijaj w rulony, obtaczaj w jajku i w bułce tartej. Smaż na rumiano.
