Print Options:

Przepis na mięsne cannelonni

Wielkośćstandardowa ilośćCzas przygot.15 minutyCzas got.45 minutyCałkowity czas1 godzina

Cannelloni to włoski makaron, który tradycyjnie jest nadziewany mięsem mielonym.

Przepis na mięsne cannelonni

Składniki na mięsne cannelonni
 250 gram makaron cannelonni
 500 gram mięso mielone
 1 szt. cebula
 700 ml przecier pomidorowy
 1 szt. ząbek czosnku
 200 gram mozzarella
 125 ml bulion
 bazylia
 oregano
 sól
 pieprz
Sposób przygotowania mięsnych cannelonni
1

Mięso dopraw oregano, pieprzem i solą.

2

Zeszklij na patelni cebulę posiekaną w kostkę. Dodaj do mięsa.

3

Aby przygotować sos podsmaż w rondelku plasterki czosnku, dodaj przecier pomidorowy oraz bulion. Zagotuj i przypraw bazylią, solą, pieprzem, cukrem. Pół szklanki sosu dolej do mięsa. Wymieszaj.

4

Nagrzej piekarnik na 180 st. Celsjusza. Do naczynia żaroodpornego wlej cienką warstwę sosu.

5

Nadziewaj rurki makaronu farszem i układaj w naczyniu.

6

Polej sosem i posyp startym serem.

7

Przykryj przykrywką i piecz 30 minut.

8

Zdejmij przykrywkę i piecz przez kolejne 15 minut.