Pałki z kurczaka są świetnym sposobem na każdy głód: na obiad, na przekąskę na imprezach, na zimno w pracy.

Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy, i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Do małej miseczki wlewamy oliwę z oliwek i dodajemy przyprawy, mieszamy i wylewamy na pałki.
Dobrze nacieramy pałki marynatą.
Odstawiamy pałki w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki na przynajmniej godzinę. A najlepiej na kilka godzin. Natomiast jeśli nie mamy tyle czasu, to chociaż na godzinę albo pół godziny.
Piekarnik rozgrzewamy do 190 st. C i wkładamy pałki, przykrywając naczynie pokrywą.
Pieczemy około godziny, w zależności od wielkości pałek. Jeśli są większe, to potrzebują trochę więcej czasu. Kwadrans przed końcem ściągamy pokrywę, aby skórka się zarumieniła.
Serwujemy posypane świeżymi ziołami, na przykład tymiankiem.