Masz ochotę na bardziej orientalne smaki? Sięgnij po tajskiego kurczaka w sosie kokosowym i zieloną pastą curry. To bardzo sycące i smaczne danie.
Informacje
Rozgrzej olej w rondelku i podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę.
Posiekaj papryczkę chilli i czosnek, a następnie dodaj do garnka.
Podsmażaj. Dodaj zielone curry i sos sojowy dokładnie wymieszaj.
Kurczaka pokrój w paski. Dodaj do rondelka.
Duś i dolej bulion.
Pokrój cukinię i paprykę na kawałki. Dorzuć do całości. Dodaj sos rybny.
Podgrzewaj do momentu, gdy warzywa zmiękną.
Dolej mleczko kokosowe i gotuj do momentu aż całość zgęstnieje.
Podawaj z ryżem, chlebem lub samodzielnie.
Składniki
Sposób przygotowania
Rozgrzej olej w rondelku i podsmaż cebulkę pokrojoną w kostkę.
Posiekaj papryczkę chilli i czosnek, a następnie dodaj do garnka.
Podsmażaj. Dodaj zielone curry i sos sojowy dokładnie wymieszaj.
Kurczaka pokrój w paski. Dodaj do rondelka.
Duś i dolej bulion.
Pokrój cukinię i paprykę na kawałki. Dorzuć do całości. Dodaj sos rybny.
Podgrzewaj do momentu, gdy warzywa zmiękną.
Dolej mleczko kokosowe i gotuj do momentu aż całość zgęstnieje.