
Curry z cukinią to sposób na szybki i smaczny obiad. Taki przysmak możesz podać z dodatkiem pomidorów, ciecierzycą czy mleczkiem kokosowym. Oto, jak go wykonać.
Informacje
Cebulę posiekaj w kostkę i podsmaż na patelni.
Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z przyprawami do cebuli.
Cały czas mieszaj.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię. Smaż przez 2 minuty.
Kolejne składniki, które należy dodać na patelnię to: koncentrat pomidorowy, mleczko kokosowe, pomidory z puszki.
Wszystko wymieszaj i przykryj.
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Dosyp ciecierzycę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Danie jest gotowe do podania.
Cukinia jest dostępna przez cały rok, więc i tym daniem możesz się cieszyć niezależnie od pory roku. Do curry możesz dodać też dowolne, inne warzywa, a ciecierzycę zastąpić fasolą.
Podawaj z ryżem.
Składniki
Sposób przygotowania
Cebulę posiekaj w kostkę i podsmaż na patelni.
Przeciśnij czosnek przez praskę i dodaj wraz z przyprawami do cebuli.
Cały czas mieszaj.
Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię. Smaż przez 2 minuty.
Kolejne składniki, które należy dodać na patelnię to: koncentrat pomidorowy, mleczko kokosowe, pomidory z puszki.
Wszystko wymieszaj i przykryj.
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
Dosyp ciecierzycę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Danie jest gotowe do podania.