Leczo można przyrządzić w wersji łagodnej, ale też na ostro. Wówczas warto użyć więcej czosnku czy ostrych papryczek. Oto przepis na pikantne leczo.
Informacje
Posiekaj cebulę.
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Cebulę podsmaż na oleju, dodaj kiełbasę i czosnek drobno posiekany.
Przełóż całość z patelni do garnka.
Cukinię, paprykę i obrane pomidory pokrój w kostkę.
Dodaj pomidory do garnka z kiełbasą. Duś przez 15 minut.
Następnie dodaj pozostałe warzywa oraz wszystkie przyprawy. Gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
Podaj z ulubionym pieczywem.
Składniki
Sposób przygotowania
Posiekaj cebulę.
Kiełbasę pokrój w kostkę.
Cebulę podsmaż na oleju, dodaj kiełbasę i czosnek drobno posiekany.
Przełóż całość z patelni do garnka.
Cukinię, paprykę i obrane pomidory pokrój w kostkę.
Dodaj pomidory do garnka z kiełbasą. Duś przez 15 minut.
Następnie dodaj pozostałe warzywa oraz wszystkie przyprawy. Gotuj pod przykryciem przez 15 minut.