Karkówka to mięso, które bardzo często grillujemy i podajemy przy okazji różnych świąt. Jest niezwykle delikatne i smaczne. Świetnie smakuje również w marynacie z musztardy. Sprawdź, jak przygotować musztardową karkówkę z grilla.
Informacje
Umyj, osusz i pokrój mięso na plastry o szerokości około 1 cm.
Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki w misce.
Posmaruj każdy kawałek mięsa z obu stron marynatą, ułóż mięso w misce.
Pozostaw w lodówce na minimum 12 godzin.
Grilluj po kilka minut z każdej strony.
Karkówkę możesz podawać z ulubionymi sałatkami.
Składniki
Sposób przygotowania
Umyj, osusz i pokrój mięso na plastry o szerokości około 1 cm.
Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki w misce.
Posmaruj każdy kawałek mięsa z obu stron marynatą, ułóż mięso w misce.
Pozostaw w lodówce na minimum 12 godzin.
Grilluj po kilka minut z każdej strony.