Pyszny i zdrowy deser dla całej rodziny i nie tylko! Idealne również na imprezę z przyjaciółmi czy rodzinny podwieczorek. Przepis na 8 babeczek.
Spód babeczek
Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu.
Krem
Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty.
Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.
Umieść babeczki w zamrażarce na 3h.
Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut.
Enjoy it!
Składniki
Sposób przygotowania
Spód babeczek
Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu.
Krem
Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty.
Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.
Umieść babeczki w zamrażarce na 3h.
Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut.
Enjoy it!