Zamrożone RÓŻOWE babeczki

TwórcaEweMar
RatingTrudnośćBeginner

Pyszny i zdrowy deser dla całej rodziny i nie tylko! Idealne również na imprezę z przyjaciółmi czy rodzinny podwieczorek. Przepis na 8 babeczek.

Save
Wielkośćstandardowa ilość
Czas przygot.10 minutyCzas got.3 godzinyCałkowity czas3 godziny 10 minuty
 125 gram mąka migdałowa
 200 gram posiekane orzechy laskowe lub inne wybrane orzechy200
  szklanka daktyle bez pestek
 1 szczypta sól morska
 2 łyżka w razie potrzeby woda
 50 ml mleko kokosowe z puszki
 3 łyżka sok z wyciśniętej cytryny
 3 łyżka syrop klonowy
 ¼ szklanka szklanki orzechów nerkowca, moczonych co najmniej 3 godziny lub przez noc
 1 łyżeczka różowego colorsa z owocu Pitaya
1

Spód babeczek
Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu.

Krem
Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty.
Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.
Umieść babeczki w zamrażarce na 3h.
Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut.

Enjoy it!

Kategoria

Składniki

 125 gram mąka migdałowa
 200 gram posiekane orzechy laskowe lub inne wybrane orzechy200
  szklanka daktyle bez pestek
 1 szczypta sól morska
 2 łyżka w razie potrzeby woda
 50 ml mleko kokosowe z puszki
 3 łyżka sok z wyciśniętej cytryny
 3 łyżka syrop klonowy
 ¼ szklanka szklanki orzechów nerkowca, moczonych co najmniej 3 godziny lub przez noc
 1 łyżeczka różowego colorsa z owocu Pitaya

Sposób przygotowania

1

Spód babeczek
Wysmaruj formę na muffinki dowolnym tłuszczem. Zmiksuj wszystkie składniki przeznaczone do spodu babeczek (aż powstanie lepka masa). Wyłóż formę powstałym ciastem i włóż do zamrażarki na czas robienia kremu.

Krem
Wszystkie składniki na krem zmiksuj w blenderze na gładką masę (kolejność nie ma znaczenia), miksuj ok. 2 minuty.
Wyjmij formę ze spodem muffinkowym z zamrażarki i wylej masę kremową do każdej z 8 form. Jeżeli chcesz możesz na wierzch powbijać dowolne owoce / orzechy.
Umieść babeczki w zamrażarce na 3h.
Babeczki przed podaniem powinny postać w temperaturze pokojowej ok. 30 minut.

Enjoy it!

Zamrożone RÓŻOWE babeczki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *