Dlaczego każda restauracja powinna zaopatrzyć się menuboxy?

Menu Boxy

Lunchboxy czy menubox to uniwersalne opakowania do punktów gastronomicznych, które oferują sprzedaż potraw na wynos. Czy warto w nie zainwestować? Jakie mają zalety?

 

Czym są lunchboxy?

Menuboxy  to bardzo proste, jednorazowe pudełka, które służą do pakowania potraw zamawianych na wynos. Mogą się w nie zaopatrzyć wszelkie punkty gastronomiczne, które zapewniają dania na wynos i jedzenie z dowozem do klienta. Takie opakowania są wytrzymałe, odporne na wilgoć czy tłuszczu i pozwalają na szybki i bezpieczny transport. W zależności od ich rodzaju (w hurtowniach z opakowaniami można nabyć lunchbox niedzielony, dwudzielny czy trójdzielny) sprawdzą się one do zróżnicowanych dań – zarówno ciepłych jak i zimnych, zup, obiadów składających się z kilku elementów lub jednego (np. makaronu z dodatkami), śniadań czy nawet deserów. Takie opakowania odpowiadają na wszelkie potrzeby klientów. To bardzo praktyczne rozwiązania. Mogą mieć różne rozmiary oraz kształty.

Rodzaje menuboxów

Istnieje wiele zróżnicowanych rodzajów lunchboxów. W specjalnych sklepach czy hurtowniach z opakowaniami dla punktów gastronomicznych można nabyć wiele ciekawych rozwiązań, takich jak pudełka na sos czy kubki do napojów. Jeśli zaś chodzi o pojemniki do gotowania dania, wyróżnia się zazwyczaj:

  • lunchbox niedzielony – który wykorzystuje się do pakowania i transportowania jednoelementowych dań. Taką potrawą może być bigos, pierogi, makaron z najróżniejszymi dodatkami, placki, naleśniki;
  • menubox dwudzielny – tego rodzaju opakowania posiada jedną przegródkę, dzięki której wydzielone są dwie komory. Warto zakupić takie pudełko, kiedy oferuje się danie, które można podzielić na dwie części. W jednej komorze można umieścić ziemniaki, ryż lub makaron, a natomiast w drugiej mięso czy warzywa z sosem;
  • lunchbox trójdzielny – takiego typu opakowanie posiada wewnątrz aż trzy komory. To najwygodniejsze pudełka, które doskonale sprawdzają się w przypadku dań obiadowych składających się z kilku elementów, czyli makaronu, ryżu, ziemniaków oraz mięsa czy ryby i surówki czy warzyw.

Zastanawiając się nad tym, jakie kupić opakowania należy wziąć pod uwagę dania, jakie serwuje się w swoim punkcie gastronomicznych, ale i upodobania klientów. Wydaje się, że menubox niedzielony sprawdzi się w każdym przypadku, jednak sporo osób nie lubi mieszać ze sobą poszczególnych elementów dania. Niektórzy mieszają ze sobą wszystko, inni natomiast wolą jeść wszystko po kolei i to właśnie dla takich osób stworzono pudełka z kilkoma przegródkami i kilkoma komorami.

Gdzie kupić menuboxy do restauracji?

Dzięki szerokiej ofercie można wręcz idealnie dopasować lunchboxy do serwowanych w danym miejscu potraw. W takich miejscach jak hurtownia opakowań ekspertpoludnie.pl można znaleźć najróżniejsze rozwiązania, które sprawdzą się dosłownie wszędzie -i w przypadku każdej potrawy – śniadania, zupy, obiady czy deseru. Warto zwrócić uwagę na zalety takich opakowań, charakteryzują się one trwałością, wytrzymałością, odpornością na tłuszcz czy wilgoć i znakomicie zabezpieczają daną potrawę na czas transportu. Co ważne, dzięki zastosowaniu odpowiednich materiałów podczas produkcji, takie pudełka pozwalają zachować potrawom odpowiednią temperaturę, konsystencję i smak, dzięki czemu dowiezione potrawy zawsze są pyszne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *