Profil użytkownika

Karolina Piątek
Moje Przepisy
Przepis na rosółPrzepis na rosółAutor Karolina PiątekRosół to królowa polskich zup. Dla wielu niedziela nie istnieje bez rosołu na obiad. Dodatkowo, na bazie rosołu możemy stworzyć wiele innych zup, nie tylko pochodzących z kuchni polskiej. Dlatego też przepis na rosół to całkowita podstawa. Rosół wydaje się być wręcz banalną potrawą, jednak jak wiadomo, na najłatwiejszych rzeczach często najłatwiej jest się wyłożyć. Mając ten przepis na rosół, z pewnością wszystko wyjdzie ci tak jak powinno!Im więcej mięsa, tym lepiejZa wspaniałym smakiem rosołu w dużej mierze stoi to, jakiego mięsa użyjemy. Poniższy przepis zawiera wieprzowinę, wołowinę oraz mięso z indyka, jednak równie dobrze do przygotowania rosołu możemy dodać mięso z kurczaka, lub inne gatunki, które akurat lubimy. Co ważne, najlepiej jeśli będą to kawałki mięsa z dużymi kośćmi – to one dodają dużo aromatu do całości wywaru.