Przepis na paszteciki z mięsemAutor Agata RakPotrawa jest tradycyjna i bardzo smaczna. Po upieczeniu paszteciki są delikatne i miękkie. Szczególnie pyszne są z barszczem czerwonym.Przepis na pierogi z mięsemAutor Agata RakDomowe pierogi z mięsem to dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu lub z bulionu. Smaczne są prosto z wody, a także odsmażane na tłuszczu. To potrawa tradycyjna i znana od dawna.Przepis na zupę pieczarkowąAutor Agata RakZupa pieczarkowa jest prosta w przygotowaniu, a każda pani domu przygotowuje ją po swojemu. Składniki potrzebne do jej ugotowania są wszędzie i nie trzeba się wykosztować by ją przygotować.Przepis na zupę szczawiowąAutor Agata RakZupa szczawiowa to tradycyjna potrawa z polskiej kuchni. Jest to obowiązkowa pozycja do przygotowania w sezonie wiosenno-letnim.Przepis na zupę kalafiorowąAutor Agata RakZupa jest przepyszna i zdrowa. Gotuje się ją szybko, a w jednym daniu masz solidną porcję warzyw i witamin.Przepis na barszcz ukraiński z pieczarkami i fasoląAutor Agata Rak Barszcz nie jest drogi, a składniki potrzebne do jego przygotowania kupisz w każdym sklepie. Potrawa nadaje się dla osób na diecie odchudzającej.Przepis na kartoflankę z grzybamiAutor Agata RakKartoflanka z grzybami to świetna, bardzo smaczna zupa. Pachnie latem i smakuje wakacjami albo złotą polską jesienią-lasem i liśćmi.Przepis na zupę pomidorową z ryżemAutor Agata RakPomidorowa to ulubiona zupa Polaków. Jest uwielbiana przez wszystkie pokolenia. Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową z majonezemAutor Agata RakNa sałatkę składa się zaledwie kilka produktów. Wszystkie składniki są uniwersalne i łatwo dostępne. Można je kupić każdym sklepie.Przepis na krupnik z kaszy jęczmiennejAutor Agata RakKrupnik jest przepyszny i smakuje nie tylko w chłodne dni. Można go jednak polecić zwłaszcza na niepogodę, bo jest treściwy i doskonale rozgrzewa.Przepis na krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkamiAutor Agata RakKrokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami są w zasadzie potrawą uniwersalną. Można je podać na przyjęciu w tym na przyjęciu weselnym oraz każdego innego dnia.Przepis na fasolkę po bretońskuAutor Agata RakFasolka po bretońsku nadaje się do zjedzenia nie tylko na obiad, ale i na kolację. Jeśli chcesz zjeść na obiad, to prawdopodobnie będzie to jedyne danie, bo potrawa jest bardzo sycąca.Przepis na żurek z kiełbasą, jajkami i pieczarkamiAutor Agata RakŻurek z pieczarkami i kiełbasą jest świetną potrawą na obiad. Można ją też podać na gorącą kolację.Przepis na zupę chrzanowąAutor Agata RakZupa chrzanowa jest popularna w wielu domach. Często króluje na wielkanocnych stołach, rywalizując z żurkiem i barszczem białym.