Profil użytkownika

Redakcja Fotoprzepis
Moje Przepisy
Przepis na jabłecznikAutor Redakcja FotoprzepisJabłecznik nazywany jest też szarlotką. To jedno z bardziej popularnych ciast przyrządzanych po zbiorze jabłek, głównego składnika tego deseru.
Przepis na pizzę z cukiniąAutor Redakcja FotoprzepisCukinia to tradycyjny składnik takiego dania jak np. leczo. Jednakże w przypadku pizzy to dość niestandardowy dodatek. Sprawdź, jak przyrządzić pizzę z cukinią.
Przepis na cukinię curry na ostroAutor Redakcja FotoprzepisCurry z cukinią to sposób na szybki i smaczny obiad. Taki przysmak możesz podać z dodatkiem pomidorów, ciecierzycą czy mleczkiem kokosowym.
Przepis na nadziewaną cukinię na okrągłoAutor Redakcja FotoprzepisCukinia należy do rodziny dyniowatych. To smaczny dodatek do wielu dań i źródło witamin z grupy B. Jej jedzenie wspomaga trawienie oraz podkręca metabolizm. To także idealne warzywo do faszerowania.
Przepis na grecką musakę, moussakaAutor Redakcja FotoprzepisGrecja, ale także kraje sąsiednie, np. Albania, słyną z musaki. Moussaka to inaczej zapiekanka stworzona z bakłażanów, mięsa mielonego i pomidorów z dodatkiem sosu beszamelowego.
Przepis na filety z kurczaka ze szpinakiemAutor Redakcja FotoprzepisSzpinak to bardzo zdrowe warzywo, które zawiera m.in. żelazo. Można nim wzbogacić zwyczajne filety z kurczaka. Taka wersja z pewnością przypadnie także tym, którzy nie przepadają za szpinakiem.
Przepis na prostą zapiekankę ziemniaczanąAutor Redakcja FotoprzepisZapiekanki ziemniaczane to doskonały sposób na szybki obiad i… wykorzystanie tego, co mamy w lodówce. Przy tego rodzaju zapiekankach można wykazać się sporą kreatywnością, wystarczy tylko użyć magicznych składników, które połączą produkty w jedną, smaczną całość.
Przepis na pałki z kurczakaAutor Redakcja FotoprzepisPałki z kurczaka są świetnym sposobem na każdy głód: na obiad, na przekąskę na imprezach, na zimno w pracy.
Przepis na jajecznicę w bułceAutor Redakcja FotoprzepisDo jajecznicy w bułkach można dodać różne składniki. Pomidory, podsmażoną cebulkę, niektórzy dodają do masy jajecznej śmietanę bądź mleko.